Ads Top

ÇEMBERE KATIL’IN SEÇTİĞİ EN İYİ 3 SUPPLEMENT NEDİR ?

En etkili supplement hangisi? Paranızı hangi ürünlere ayırmalı, hangisini almalısınız?

Özellikle yeni başlayanlar için Supplement büyük bir endişe, ancak bu yazımıza çok şaşıracaksınız. Çünkü sizin için en iyi üç supplement ve nelere dikkat etmeniz gerekenleri listeledik. Sizin sağlığınız için tüm makaleleri ince eleyip, sık dokuduk. Çembere Katıl’ı tanımıyorsanız artık tanıma zamanı 😎

















#1: Kreatin!








Kreatin temposu düşük ancak yoğunluğu yüksek ağırlık antrenmanlarında (Halter, Powerlifting), patlayıcı kuvvetin önemli olduğu spor branşlarında (basketbol, sprint, uzun atlama, güreş vb.) araştırmalara göre performansı arttıracak en iyi Supplementtir ! 

Gücünüzü ve patlayıcılığınızı doğrudan arttırdığı için daha yüksek aralıklarla çalışabilir ve kaslarınız da daha çok geliştirebilirsiniz.

Üzerinde en çok araştırma yapılan kreatin hiçbir sağlık sorununa neden olmadığı gibi; beyin, kas, kemik ve akciğere de faydalıdır.

Kreatin ürünleri arasında dağlar oynamaz, fakat bir miktar kalite farkı bulunuyor. Farklı kreatin formları da bulunuyor, fakat en temel kreatin monohidrat da işimizi görebiliyor.
Kreatin suda kolay çözünen bir madde olmadığı için toz yerine tablet olarak da tercih edebilirsiniz, tamamen arzunuza göre.

Daha fazla bilgi sahibi olmak mı istiyorsun ? “Kreatin Nedir?“ makalemize göz atabilirsin. 





#2: Omega-3 Balık Yağı!










Genellikle diyetimizde omega-6 oranı omega-3 oranından çok fazla. Hele bir de spor yapıp, hayvansal gıda tüketenlerde omega-3 oranı çok düşük oluyor. Bu birçok probleme kapı aralıyor. Eğer uzun dönemde sağlığınızı düşünüyorsanız, antrenmanlardan yenilenmenizi hızlandırmak istiyorsanız, omega-3 olmazsa olmaz; ÇEMBERE KATIL  onaylı!

Unutmayın ki sağlıklı olmazsanız, uzun süre spor yapamazsınız. Ve tüm spor branşlarında başarılı olmak için uzun, sağlıklı bir antrenman yaşına ihtiyacınız vardır.

“Balık yağı” hapı veya omega-3 hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için sizin için hazırladığımız makaleyi okumanızı tavsiye ederiz. Önemli bir Supplement !

Piyasada birçok farklı ürün var, hangisini tercih etmeliyim, kafam karıştı diyorsanız haksız sayılmazsınız. Omega-3 balık yağı supplementlerinin kalitesi ve miktarı önemli.
Düzenli kullanmanız gereken bir supplement olduğu için fiyatı da önemli. Bu yüzden en iyisini anlamak için ''Balık Yağı Nedir?'' makalemizi incelemenizi öneririz.




#3 Probiyotik Supplementler!






Çemberi Katıl’ı dinlediniz. Antrenman yapıyorsunuz, uykunuza dikkat ediyorsunuz, iyi de besleniyorsunuz. Ancak yediğimiz besinlerin gitmesi gereken yerlere gittiğinden emin misiniz ?

Bunu bizim için yapan o küçük şeyler bakteriler. 

Ancak bir çok antibiyotikli gıdayı, paketli ürünü ve stresi hayatımıza dahil ettiğimizde, bu bakteriler görevlerini yapamaz hale geliyor. Emekler boşa gidiyor ! 

Özellikle düzensiz bir sindirim sisteminiz varsa, ÇEMBERE KATIL sizin için tavsiye ediyor! 

200’den fazla araştırma 170’den fazla hastalığın eksik probiyotikler sebebiyle olduğunu söylüyor. Huzursuz bağırsak (IBS), zayıf bağışıklık sistemi, iltihaplanmalar, egzama, cilt problemleri, kötü nefes kokusu, ishal veya kabızlık… Bu sorunları yenmemiz için probiyotikler çok önemlidir.
Probiyotik aktif bakterilerdir, canlı olarak almanız lazım. Prebiyotikler ise, zaten olan bakterileri besleyen gıdalardır. Prebiyotikler ısıdan nemden etkilenmezler. İki formu da ihtiyaca karşılık verir.

Hangi probiyotiği alayım diyorsanız, detaylı Probiyotik ve Prebiyotik makalemizi incelemelisiniz.

Bakteri sayısı, iyi bir probiyotik supplement için önemli bir gösterge, fakat bakteri çeşitliliği, miktardan daha önemli.

Özellikle lactobacillus rhamnosus ve lactobacillus acidophilus önemli bakterilerin başında geliyor. Bu üründe bunları içeren zengin bir karışım, bu yüzden rahatça önerebiliriz.

Probiyotik supplement alırken dikkat etmeniz gereken son kullanma tarihlerinin olması. Bakterilerin hala canlı ve etkili olup olmadığını başka türlü anlayamazsınız. Ölü bakteriye de ayrıca para vermenize gerek yok, zaten onları kalitesiz gıdalardan yeterince alıyoruz. Bu ürünlerden bütçenize uygun olanı tercih edin.




ÇEMBEREXTRA #4: Protein Tozu! 








Merak ediyor olabilirsiniz, sporcular arasındaki en popüler supplement neden listeye alınmamış?


Açıklayalım, protein tozu kimileri için listenin en başında da olabilir. Günlük protein ihtiyacınızı karşılayamıyorsanız, diyetinizle bunu yapmanız mümkün değilse, pratik yöntem olan whey protein kas geliştirmek için olmazsa olmaz! Kas gelişimi için protein şart, söyleyecek çok bir şey yok.

Ancak protein ihtiyacımızı karşılıyorsanız protein tozuna çokta gerek yok. Protein tozuna en çok ihtiyaç olan dönemler genellikle diyet dönemleri oluyor. Çünkü yüksek kalori alırken protein almak çok kolaydır. Ancak düşük kalori beslenmek  zorundaysanız, gerekli protein ihtiyacınızı almak hayli zor oluyor. Ve tam da bu sırada sizin için yağdan ve karbonhidrattan izole edilmiş protein tozu mükemmel bir tercih oluyor! 

İkinci olarakta protein tozuna en çok ihtiyacı olan kişiler; genellikle yoğun iş temposu ve yoğun hayat temposu olan, yemek yemeye bile vakit bulamayan, ancak bir şekilde vücudunu geliştirmek isteyenler oluyor.  Onlar içinde kolayca yanlarında taşıyabilecekleri ve hemen suya karıştırarak içebilecekleri mükemmel bir ek besin takviyesi oluyor.

Daha fazla bilgi sahibi olmak mı istiyorsan ''Protein Tozu Nedir?'' makalemize göz atabilirsiniz.



Diğer Supplementler Hakkında Bilgilenin!


Çembere Katıl’da tüm supplementleri güncel bilimsel verilere göre inceledik. Yukarda bahsetmediğimiz, ancak ilgi duyabileceğiniz ürünler için sayfanın en üstündeki menüyü inceleyin!

Lütfen makaleyi yararlı bulduysanız arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Merak ettiğiniz sorularınızı aşağıda bize sorabilirsiniz, iyi sporlar!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.