Ads Top

SUPPLEMENT NEDİR? NE İŞE YARAR?

Supplement nedir? Ne işe yarar? En iyi supplement hangileri? Top 3 supplement ile ÇEMBERE KATIL'ın önerdiği sporcu besinleri sizin "Hangi supplementleri almalıyım?" sorunuza yanıt verecek. Paranızı akıllıca kullanacaksınız!

İstediğimiz vücuda ulaşmak bilinçli antrenman, kaliteli beslenme, disiplinli beslenme ve doğru mantalitenin; kısacası dengeli bir hayatın sonucu. Dengeyi bozan bir faktör ne kadar küçük olursa olsun istediğimiz sonuçlara ulaşmamıza engel oluşturacaktır. Supplementlerin amacı da yol üzerindeki engelleri azaltmaktır. 





Supplementler, beslenmemizde önem sırasında en son gelen kısımdır. Önce kalorimizi, protein gibi makrolarımızı, sıvı alımımızı, neyi ne zaman yiyeceğimizi oturtmalıyız. Bu durumda supplementler bize destek olur. Supplementler ayrıca piramidin altındaki eksikleri de kapatabilir. Fakat supplementler tek başına piramidin tamamı değildir!

Supplementleri araştırmak ve doğru bilgiler ışığında karar almak kolay bir iş değil. Satın alınmış araştırmalar,  abartılan sonuçlar ve manipüle edici yorumlamalar maalesef şehir efsanelerinden ibaret değil.


Çembere Katıl’ın En Doğru Bilgiler İle Hazırladığı Supplement Rehberi İçin Kaynağını Merak Ediyor Musunuz?


Examine’ın supplement ve beslenmeye dair sadece insanlar üzerinde hazırlanmış tüm araştırmaları derleyerek hazırladığı “Goals Reference Guide” tüm fitness profesyonellerinin olmazsa olmaz rehberidir.


Supplement Nedir? Ne İşe Yarar?










Supplement ne demek, sporcu besinleri demek. Sporculara özel hazırlanmış gıda demek.
Bunlara takviye deniyor çünkü tek başına hayatta kalmanız için gereken tüm vitamin, mineral, yeterli besin bu ürünlerde yok. O yüzden öğün yerine kullanılmazlar. Supplement eksik gidermek için var. O yüzden eksik olan besini almak ilk önceliğiniz olsun.


Öncelikle bu konuda yanlış bilinen iki tane noktaya değinmek istiyorum.

Supplement Zararlı Değildir!

Günlük hayatta yedigimiz herhangi bir besin ne kadar zararlı veya faydalı olabilirse, supplementte o kadar zararlı veya faydalıdır.

Supplementler işlenmiş besinlerdir; fakat kendi besininizi kendiniz üretmiyorsanız, supplementlere ayrıca kötü bir gıda gibi bakmak biraz komik. Hatta ne kadar iyi beslenirseniz beslenin, kimi gıdalar diyetinizde eksik kalabilir. Supplementlerin amacı da bu eksikleri doldurmaktır ve Ağırsağlam’ın anlattığı şekilde, usülüne uygun alırsanız endişe etmenize gerek yok.

Bu konuda protein tozu makalemizde geniş incelememiz var, onu okumanızı öneririm.


Supplement Sihir Değildir!

Günlük hayatta yedigimiz herhangi bir besin ne kadar faydalıysa Supplement. O kadar faydalıdır. 

Supplementler sadece günlük hayatta yememiz gereken besinleri daha izole halde bize sunduğu için işimizi daha kolaylaştırırlar. 

Yerleri ve kullanım zamanları vardır ancak o kadar da önem arz etmezler.

Düzgün antrenman yapmıyorsan düzgün uyku uyumuyorsan düzgün beslenmiyorsan, bu ürünleri kullanmak, takım elbise giymeden kravat takmaya benzer.. 

Unutmayın ki en iyi Supplement; iyi bir uyku, iyi bir beslenme ve iyi bir antrenmandır.

İşte sizin için en iyi üç supplementi listeledik. 

Çembere Katılın Seçtiği En İyi 3 Supplement 
yazısına bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.